Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z niewielu składników, a bardzo wyrazista w smaku. Świetna i do obiadu i jako dodatek do kanapek.
Garnek, miska, łyżka, nóż.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1617
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1074
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1617
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1074
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Po przestygnięciu obrać je ze skorupek. Ja jajka pokroiłam na niezbyt duże kawałki, ale można zetrzeć na tarce. Pora pokroić niezbyt grubo. Wiem, że niektórzy kroją z pora tylko białą część, ja kroję też zieloną do tego momentu, w którym por jest zwarty, nie rozdziela się na liście. Rozdrobnione jajka i pokrojonego pora umieścić razem w misce i dodać do nich majonez. Wszystko wymieszać soląc do smaku.