Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przystawka na obiad, biesiady towarzyskie i spotkania rodzinne.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Kapustę pekińską, paprykę oczyszczamy i kroimy w drobne paski. Marchewkę, obieramy i trzemy na oczkach sałatkowych. Skórkę pomidora nacinamy na krzyż, parzymy i ściągamy. Kroimy bez nasion w paski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy wzdłóż na połówki. Odstawiamy. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobne piórka. Przygotowujemy sos i wszystkie do niego składniki razem mieszamy. W misce odpowiedniej wielkości wszystkie składniki warzywne razem mieszamy. Na przygotowane salaterki nakładamy porcjami sałatkę, obok układamy jak na zdjęciu jajka i wszystko polewamy przygotowanym sosem. Podajemy.