Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przystawka na obiad, biesiady towarzyskie i spotkania rodzinne.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1681
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 57
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1681
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 57
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 472
Składniki
Kapustę pekińską, paprykę oczyszczamy i kroimy w drobne paski. Marchewkę, obieramy i trzemy na oczkach sałatkowych. Skórkę pomidora nacinamy na krzyż, parzymy i ściągamy. Kroimy bez nasion w paski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy wzdłóż na połówki. Odstawiamy. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobne piórka. Przygotowujemy sos i wszystkie do niego składniki razem mieszamy. W misce odpowiedniej wielkości wszystkie składniki warzywne razem mieszamy. Na przygotowane salaterki nakładamy porcjami sałatkę, obok układamy jak na zdjęciu jajka i wszystko polewamy przygotowanym sosem. Podajemy.