Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 787
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 640
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13522
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 787
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 640
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13522
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2858
Składniki
Bób wg przepisu na opakowaniu. Najlepiej ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Odcedzić na sicie, obrać z łupinek. Kurki usmażyć na patelni na łyżce oleju rzepakowego. Jak już dobrze odparują, dodać masło i bób. Jeszcze chwile smażyć i oprószyć pieprzem młotkowanym z kolendrą oraz solą do smaku. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i podzielić na części. Liście szpinaku przełożyć do miseczki i dodać miksturę z oleju lnianego, soku z cytryny i miodu z dodatkiem soli. Dokładnie wymieszać, żeby liście ładnie się pokryły. Wykładać na talerze po porcji liści szpinaku. Na szpinaku układać porcję kurek z bobem oraz pokrojone jajka. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Posypać wiórkami parmezanu i listkami mięty. Smacznego.