Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2425
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1568
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 564
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3707
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1473
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2425
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1568
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 564
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3707
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1473
Składniki
Bób wg przepisu na opakowaniu. Najlepiej ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Odcedzić na sicie, obrać z łupinek. Kurki usmażyć na patelni na łyżce oleju rzepakowego. Jak już dobrze odparują, dodać masło i bób. Jeszcze chwile smażyć i oprószyć pieprzem młotkowanym z kolendrą oraz solą do smaku. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i podzielić na części. Liście szpinaku przełożyć do miseczki i dodać miksturę z oleju lnianego, soku z cytryny i miodu z dodatkiem soli. Dokładnie wymieszać, żeby liście ładnie się pokryły. Wykładać na talerze po porcji liści szpinaku. Na szpinaku układać porcję kurek z bobem oraz pokrojone jajka. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Posypać wiórkami parmezanu i listkami mięty. Smacznego.