Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, smaczna.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 362
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 362
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Obrane ząbki czosnku z solą rozdrobnić przy pomocy blendera. W czasie rozdrabniania dodać białko, a następnie porcjami dodawać olej rzepakowy i sok z cytryny. Cały czas ucierać. Dla uzyskania właściwej konsystencji dodawać stopniowo wodę. Ugotowane na twardo jajka pokroić wzdłuż. Wyjąć żółtka i utrzeć z pasztetem z dodatkiem majonezu. Dodać do smaku pieprz czarny świeżo mielony i sól. Przełożyć do rękawa z ozdobną końcówką i napełnić białka farszem. Na półmisku rozłożyć sałatę. Na sałacie ułożyć połówki jajek, pokrojonego w kostkę ogórka, pokrojone rzodkiewki. Posypać całość szczypiorem i polać sosem czosnkowym. Można jeszcze delikatnie oprószyć pieprzem i solą. Smacznego