Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, smaczna.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 291
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 291
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Składniki
Obrane ząbki czosnku z solą rozdrobnić przy pomocy blendera. W czasie rozdrabniania dodać białko, a następnie porcjami dodawać olej rzepakowy i sok z cytryny. Cały czas ucierać. Dla uzyskania właściwej konsystencji dodawać stopniowo wodę. Ugotowane na twardo jajka pokroić wzdłuż. Wyjąć żółtka i utrzeć z pasztetem z dodatkiem majonezu. Dodać do smaku pieprz czarny świeżo mielony i sól. Przełożyć do rękawa z ozdobną końcówką i napełnić białka farszem. Na półmisku rozłożyć sałatę. Na sałacie ułożyć połówki jajek, pokrojonego w kostkę ogórka, pokrojone rzodkiewki. Posypać całość szczypiorem i polać sosem czosnkowym. Można jeszcze delikatnie oprószyć pieprzem i solą. Smacznego