Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 64
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 43
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 64
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 43
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Składniki
Na pólmisku rozłożyć sałatę roszponkę. Sałatę posypać drobno pokrojoną w kostkę czerwoną cebulką. Następnie ułożyć ugotowane na twardo jajka. Obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki. Teraz pokrojone na kawałki plastry pieczonego indyka. Pomidorki pokrojone na połówki. Suszone śliwki. Jeśli małe to całe. Większe pokroić na połówki. Śliwki bardzo suche wcześniej namoczyć w ciepłej wodzie. Brzoskwinie pokroić w plastry i ułożyć na półmisku. Wcześniej osączyć z syropu. Jajka oprószyć delikatnie solą i drobnym pieprzem czarnym. Całość posypać płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni. Tuż przed podaniem polać sosem. Sos - olej lniany wymieszać z octem jabłkowym, miodem wielokwiatowym, syropem brzoskwiniowym, pieprzem młotkowanym z kolendrą i solą.