Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19393
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232227
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19393
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232227
Składniki
Sałatę roszponkę rozłożyć na półmisku. Posypać sałatę cebulką czerwoną drobno pokrojoną w kostkę. Rozłożyć jajka obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki. Rozłożyć tuńczyka wcześniej osączonego z zalewy na sicie. Porozkładać jabłko obrane, pozbawione gniazda nasiennego pokrojone w drobną kostkę. Łodygę selera naciowego pokroić w podobną kostkę jak jabłko i rozłożyć na półmisku. Rozłożyć kukurydzę osączoną z zalewy oraz ser feta pokrojony w małą kostkę. Jajka delikatnie oprószyć solą i pieprzem czarnym drobno mielonym. Sałatkę tuż przed podaniem polać sosem. Sos- wymieszać razem olej lniany, ocet jabłkowy, miód, pieprz młotkowany i cytrynowy, sól oraz koperek.
Smacznego.