Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato, to okres w którym należy wykorzystać bogactwo warzyw i podawać je w miarę często.Ta sałatka jest naprawdę smaczna pod warunkiem, że kalafiora nie rozgotujemy.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2345
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18106
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2066
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2345
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18106
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2066
Składniki
Kalafior podzielić na małe różyczki. Ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru na półtwardo (nie można go rozgotować). Na sicie przelać zimną wodą. Na podłużnym półmisku ułożyć liście sałaty, różyczki kalafiora, pokrojony w drobną kostkę ogórek , szczypiorek, szynkę i kukurydzę.
Składniki sosu dokładnie rozmieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawić wg uznania. Przed samym podaniem - sałatkę polać sosem.