Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato, to okres w którym należy wykorzystać bogactwo warzyw i podawać je w miarę często.Ta sałatka jest naprawdę smaczna pod warunkiem, że kalafiora nie rozgotujemy.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
Kalafior podzielić na małe różyczki. Ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru na półtwardo (nie można go rozgotować). Na sicie przelać zimną wodą. Na podłużnym półmisku ułożyć liście sałaty, różyczki kalafiora, pokrojony w drobną kostkę ogórek , szczypiorek, szynkę i kukurydzę.
Składniki sosu dokładnie rozmieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawić wg uznania. Przed samym podaniem - sałatkę polać sosem.