Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato, to okres w którym należy wykorzystać bogactwo warzyw i podawać je w miarę często.Ta sałatka jest naprawdę smaczna pod warunkiem, że kalafiora nie rozgotujemy.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6592
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2109
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6592
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2109
 
         
         
                Składniki
Kalafior podzielić na małe różyczki. Ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru na półtwardo (nie można go rozgotować). Na sicie przelać zimną wodą. Na podłużnym półmisku ułożyć liście sałaty, różyczki kalafiora, pokrojony w drobną kostkę ogórek , szczypiorek, szynkę i kukurydzę.
Składniki sosu dokładnie rozmieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawić wg uznania. Przed samym podaniem - sałatkę polać sosem.