Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wybierając się na lokalny ryneczek warzywny nie mogę oprzeć się pięknej kolorystyce warzyw. I ten urzekający zapach świeżości, który unosi się w powietrzu! No nie mogę się powstrzymać i kupuję wszystkiego po trochu. W domu dopiero zaczynam się zastanawiać jak to wszystko przerobić, żeby nic się nie zmarnowało :) I tak pod młotek poszły tym razem brokuł i kalafior. Powstała sałatka bardzo chrupiąca i orzeźwiająca.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10906
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3531
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2612
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10906
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3531
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2612
Składniki
Brokuł i kalafior gotowałam w wodzie z odrobiną cukru i soli, tak, aby pozostały chrupiące. Odstawiłam do całkowitego wystudzenia i odparowania wody. Następnie podzieliłam na bardzo drobne różyczki. Lencz, paprykę, jabłko i jajko pokroiłam w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa połączyłam w misce, skropiłam sokiem z cytryny, dodałam starty na drobnej tarce czosnek, majonez, sól, cukier, pieprz i wszystko dokładnie wymieszałam. Sałatka powinna postać co najmniej pół godziny w lodówce, aby smaki dobrze się zintegrowały.