Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Zaskakujące połączenie, ale zapewniam, że pyszne. Idealna sałatka na grilla.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4556
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1179
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4556
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1179
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Składniki
W garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Kalafiora podzielić na małe różyczki i wrzucić do wrzątku. Gotować do momentu aż kalafior będzie lekko miękki ale sprężysty. Odcedzić do na sicie i wystudzić. Pomidory umyć i pokroić na ósemki a potem jeszcze na pół. Koper i szczypior posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem doprawiając sola i pieprzem. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać sałatkę. Podawać po kilku minutach gdy smaki się przegryzą.