Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, prosta sałatka.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Kurczaka kroimy w kosteczkę, posypujemy pieprzem i przyprawą do kurczaka, wstawiamy na godzinę do lodówki. Kalafiora dzielimy na nieduże różyczki i wrzucamy na kilka minut do osolonego wrzątku ( kalafior powinien być lekko twardawy ). Kurczaka przesmażamy na łyżce oleju i studzimy.
Ogórki i jajka kroimy w kosteczkę, kukurydzę odsączamy. Wrzucamy do miski razem z kurczakiem i kalafiorem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez i przyprawy. Delikatnie mieszamy, w razie potrzeby jeszcze raz dosmaczamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 godzinki.