Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca i smaczna idealna do potraw z grilla sałatka składająca się zaledwie z kilku składników: surowego kalafiora, jajek, ogórka i koperku na bazie jogurtu greckiego. Dodatkowym atutem jest proste i szybkie przygotowanie sałatki.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Surowy kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Opłukany i osuszony koperek drobno siekamy. Obrany ze skórki ogórek kroimy w drobną kostkę. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka kroimy w plastry. Do startego kalafiora dodajemy pokrojonego ogórka, przeciśnięte przez kratkę do krojenia jajka, posiekany koperek oraz jogurt, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.