Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca i smaczna idealna do potraw z grilla sałatka składająca się zaledwie z kilku składników: surowego kalafiora, jajek, ogórka i koperku na bazie jogurtu greckiego. Dodatkowym atutem jest proste i szybkie przygotowanie sałatki.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1628
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 652
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 809
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1628
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 652
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 809
Składniki
Surowy kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Opłukany i osuszony koperek drobno siekamy. Obrany ze skórki ogórek kroimy w drobną kostkę. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka kroimy w plastry. Do startego kalafiora dodajemy pokrojonego ogórka, przeciśnięte przez kratkę do krojenia jajka, posiekany koperek oraz jogurt, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.