Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca i smaczna idealna do potraw z grilla sałatka składająca się zaledwie z kilku składników: surowego kalafiora, jajek, ogórka i koperku na bazie jogurtu greckiego. Dodatkowym atutem jest proste i szybkie przygotowanie sałatki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11861
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16088
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11861
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16088
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Składniki
Surowy kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Opłukany i osuszony koperek drobno siekamy. Obrany ze skórki ogórek kroimy w drobną kostkę. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka kroimy w plastry. Do startego kalafiora dodajemy pokrojonego ogórka, przeciśnięte przez kratkę do krojenia jajka, posiekany koperek oraz jogurt, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.