Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna na drugie śniadanie do pracy. Sycący kalafior z papryką, kukurydzą i szczypiorkiem, doprawiony pysznym sosem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8277
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 453
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8277
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 453
Składniki
Składniki sosu mieszamy. Kalafiora dzielimy na różyczki. Gotujemy. Polecam gotowanie na parze (5-10 minut w zależności od wielkości różyczek), ale można oczywiście ugotować w wodzie. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, cebulki marynowane w plasterki, a szczypiorek siekamy. Kukurydzę odcedzamy. Wszystkie warzywa mieszamy z sosem i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę do przegryzienia.