Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna na drugie śniadanie do pracy. Sycący kalafior z papryką, kukurydzą i szczypiorkiem, doprawiony pysznym sosem.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Składniki sosu mieszamy. Kalafiora dzielimy na różyczki. Gotujemy. Polecam gotowanie na parze (5-10 minut w zależności od wielkości różyczek), ale można oczywiście ugotować w wodzie. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, cebulki marynowane w plasterki, a szczypiorek siekamy. Kukurydzę odcedzamy. Wszystkie warzywa mieszamy z sosem i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę do przegryzienia.