Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna na drugie śniadanie do pracy. Sycący kalafior z papryką, kukurydzą i szczypiorkiem, doprawiony pysznym sosem.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88291
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11661
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1819
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88291
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11661
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1819
Składniki
Składniki sosu mieszamy. Kalafiora dzielimy na różyczki. Gotujemy. Polecam gotowanie na parze (5-10 minut w zależności od wielkości różyczek), ale można oczywiście ugotować w wodzie. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, cebulki marynowane w plasterki, a szczypiorek siekamy. Kukurydzę odcedzamy. Wszystkie warzywa mieszamy z sosem i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę do przegryzienia.