Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sałatkę z truskawkami.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 173
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 296
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 595
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 173
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 296
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 595
Składniki
Z soku z cytryny, oliwy, miodu, soli i pieprzu ucieramy winegret. Obieramy kalarepki, kroimy je w 1,5 cm kostkę i mieszamy z sosem, dodając nasiona chia. Ogórka kroimy w drobną kostkę. Jeżeli użyjemy grubego ogórka to wydrążyć nasiona. Rzodkiewki kroimy w ćwiartki. Truskawki opłukać i pokroić na ósemki, fetę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa razem mieszamy i wykładamy na talerz. Posypujemy serem feta, truskawkami i koprem. Kalarepa jest dość twardy warzywem, stąd - zanim użyjemy jej do surówki czy sałatki - dobrze jej robi posolenie lub zamarynowanie. Surowe, cienkie plasterki kalarepki smakują fantastycznie posmarowane śmietanowym serkiem, z plastrem świeżej truskawki. Jeśli unikamy chwilowo pieczywa w diecie, niskokaloryczne plastry kalarepki z pastami skutecznie oszuka głód.