Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki z kapusty pekińskiej można przygotowywać na wiele sposobów i to z różnymi dodatkami według swojego upodobania, gustu. Każda gospodyni ma ich na pewno wiele na swoim koncie , a ja dzisiaj podaję przepis na kolejną moją sałatkę. Prosta , szybka i smaczna. Polecam
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116290
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7934
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1487
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116290
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7934
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1487
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Składniki
Kapustę po oczyszczeniu drobno szatkujemy. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w nie dużą kostkę. Filet mieszamy z przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanym maśle klarownym. Po usmażeniu studzimy. Do miski wkładamy poszatkowaną pekińską kapustę, dodajemy podsmażonego kurczaka, pokrojony w kostkę pomidor i ogórki konserwowe , pokrojone w większą kostkę jajka . Dodajemy odsączoną na sitku z zalewy kukurydzę odkładając 1/3 puszki do dekoracji i na koniec posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy z majonezem połączonym ze śmietaną. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Przekładamy do szklanej miski posypujemy odrobiną posiekanej kapusty pekińskiej, dekorujemy jajkiem, ogórkiem konserwowym oraz natką pietruszki , kleksem majonezu i ketchupu. Smacznego
Sałatka gotowa do podania.