Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kapustą pekińską, fasolą, brokułem

Sałatka z kapustą pekińską, fasolą, brokułem

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3419

Dodano:

Odsłon: 602

Sycąca sałatka warzywno-jajeczna z sosem majonezowo-jogurtowym. Choć nie zawiera mięsa zaspokoi głód na kilka godzin. Idealna do pracy, doskonale zastąpi obiad lub kolację.

Składniki

  • kapusta pekińska 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt duża
  • fasola biała 1 puszka
  • brokuł 1 szt
  • por 1 szt
  • jajka 3 szt
  • majonez 3 łyżki
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do samku
  • czosnek granulowany do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min. odsączamy i studzimy.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
    Kapustę pekińską oczyszczamy z wierzchnich uszkodzonych liści i szatkujemy ją.
    Fasolę odsączamy z zalewy, przepłukujemy na sicie i ponownie odsączamy.
    Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.
    Por dokładnie oczyszczamy i drobno kroimy.
    Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy do smaku i mieszamy.
    Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń