Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca sałatka warzywno-jajeczna z sosem majonezowo-jogurtowym. Choć nie zawiera mięsa zaspokoi głód na kilka godzin. Idealna do pracy, doskonale zastąpi obiad lub kolację.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4926
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419086
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4926
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419086
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min. odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę pekińską oczyszczamy z wierzchnich uszkodzonych liści i szatkujemy ją. Fasolę odsączamy z zalewy, przepłukujemy na sicie i ponownie odsączamy. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Por dokładnie oczyszczamy i drobno kroimy. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy do smaku i mieszamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.