Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2217
Dodano: 19.02.2010
Odsłon: 41237
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę pekińską drobno szatkujemy, dodajemy do niej drobno pokrojone jajka, kukurydzę oraz fasolę.
Piersi z kurczaka kroimy na małą kostkę, prószymy przyprawą do kurczaka i smazymy na rumiano. Kiedy przestygnie dodajemy do reszty składników. Na koniec kruszymy makaron z zupki chińskiej i dodajemy wszystkie załączone do niej przyprawy. Całośc jeszcze solimy, pieprzymy według uznania i mieszamy z majonezem.
Sałatka nadaje się do jedzenia po około 2 godzinach, kiedy smaki się przejdą, a makaron zmięknie i spęcznieje pod wpływem soków.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

danjolka5 23 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
muszę wyprobować,na pewno pyszna.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Hakmet 20 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Zgadza sie, jest pyszna, choc ja znam wersje troszke inna. Ale tez jet smaczna :)0 Kto głosował? | Odpowiedz