Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem należy do tych najbardziej popularnych i lubianych. Modyfikując pozostałe składniki można tworzyć coraz to nowe smaki. Dziś przepis na sałatkę z pekinki i kurczaka z dużą ilością czerwonej papryki. Sałatka doskonała na kolację lub nawet na szybki obiad, gdy nie mamy czasu na gotowanie, bo jest sycąca i pożywna. Można ją zjadać samą bądź z dodatkiem ulubionego pieczywa. Sałatka jest też doskonała do zabrania do pracy na przekąskę. Na zdjęciach akurat zapakowana w słoiczkach deserowych do zabrania do pracy.
Składniki
Kurczaka kroimy w drobna kostkę i obtaczamy w przyprawie. Smażymy na oleju. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku i studzimy
Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Dodajemy do niej odsączoną kukurydzę
Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do kapusty
Do warzyw dodajemy kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy
Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy