Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kapusty pekińskiej z polędwicą i lekkim sosem

Sałatka z kapusty pekińskiej z polędwicą i lekkim sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 612 Ocena: 4992

Dodano:

Odsłon: 930

Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki i polędwicy sopockiej z dodatkiem sosu na bazie oliwy z oliwek, ziół /niestety suszonych:(/ i przypraw. Pyszna przekąska na kolację, do pracy lub wypad za miasto.

Składniki

  • kapusta pekińska 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt duża
  • polędwica sopocka 30 dag
  • kukurydza konserwowa - 0,5 puszki
  • sos:
  • oliwa z oliwek 100 ml
  • woda 1 łyżka
  • bazylia 2 szczypty
  • tymianek 1 szczypta
  • natka pietruszki 2 szczypty
  • sól 1/4 łyżeczki
  • cukier 1/4 łyżeczki
  • oregano 2 szczypty
  • pieprz mielony do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z kapusty pekińskiej z polędwicą i lekkim sosem

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę paprykę czerwoną i polędwicę sopocką oraz odsączoną kukurydzę.
    Wszystkie składniki sosu miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku. Sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń