Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie! Sałatka z kaszą to sycąca propozycja na zdrową, pełnowartościową przekąskę. Możecie ją zajadać od razu po przyrządzeniu lub zapakować w pojemnik i zabrać do pracy na drugie śniadanie.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Składniki
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Następnie odciśnij nadmiar wody, wsyp ją do miski i przemieszaj.
Teraz przygotuj warzywa. Obierz ogórka zielonego, a następnie pokrój go w kostkę. Tak samo posiekaj wyczyszczoną z gniazda nasiennego papryką czerwoną i obraną cebulą czerwoną. Pomidory również pokrój w kostkę i odsącz delikatnie z soku. Przełóż pokrojone warzywa do dużej miski.
Ugotowaną albo gotową cieciorkę z puszki odsącz z zalewy, a następnie dodaj do wcześniej pokrojonych składników.
Sok z cytryny wymieszaj z oliwą z oliwek. Dodaj do tych składników obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Posól i popieprz.
Do miski dodaj kaszę, a następnie wlej sos. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli jeszcze brakuje soli i pieprzu, dodaj je. Na koniec posyp sałatkę świeżo posiekanym koperkiem.