Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie! Sałatka z kaszą to sycąca propozycja na zdrową, pełnowartościową przekąskę. Możecie ją zajadać od razu po przyrządzeniu lub zapakować w pojemnik i zabrać do pracy na drugie śniadanie.
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 11
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 11
Składniki
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Następnie odciśnij nadmiar wody, wsyp ją do miski i przemieszaj.
Teraz przygotuj warzywa. Obierz ogórka zielonego, a następnie pokrój go w kostkę. Tak samo posiekaj wyczyszczoną z gniazda nasiennego papryką czerwoną i obraną cebulą czerwoną. Pomidory również pokrój w kostkę i odsącz delikatnie z soku. Przełóż pokrojone warzywa do dużej miski.
Ugotowaną albo gotową cieciorkę z puszki odsącz z zalewy, a następnie dodaj do wcześniej pokrojonych składników.
Sok z cytryny wymieszaj z oliwą z oliwek. Dodaj do tych składników obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Posól i popieprz.
Do miski dodaj kaszę, a następnie wlej sos. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli jeszcze brakuje soli i pieprzu, dodaj je. Na koniec posyp sałatkę świeżo posiekanym koperkiem.