Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bomba witaminowa. Lekka dietetyczna sałatka z kaszą bulgur na mały i większy głód. Kasza bulgur ma niski indeks glikemiczny, jest więc idealna dla osób z cukrzycą czy insulinoopornością. Jest też doskonałym źródłem błonnika i białka. Spora ilość natki pietruszki i soku z cytryny dostarczy nam, tak potrzebnej w okresie przeziębień, witaminy C. Taka troszkę uproszczona tabbouleh.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22338
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13829
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4330
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43293
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 462
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22338
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13829
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4330
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43293
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 462
Składniki
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą (szybciej się wystudzi) i dokładnie odsączamy.
Pomidory pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w drobną kosteczkę. Podobnie postępujemy z ogórkiem. Nie obieramy go, usuwamy miąższ z nasionami, kroimy drobno. Cebulę kroimy w podobnej wielkości kostkę. Natkę pietruszki siekamy.
Pokrojone warzywa, natkę i kaszę łączymy w misce. Dodajemy skórkę otartą z połowy cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, olej, tabasco, sok z całej cytryny. Solimy do smaku. Mieszamy i już możemy jeść.