Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli przepis na tradycyjny tabboulech (libański klasyk znany we wszystkich krajach arabskich), dla tych, co już tęsknią za wakacjami - idealny do pieczonego mięsa, ale także jako samodzielne danie
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 75
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 75
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
kaszę zalewamy wrzątkiem, dosypujemy płaską łyżeczkę soli i gotujemy pod przykryciem 15 min, odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia
pietruszkę, szczypiorek i miętę drobno siekamy i wrzucamy do dużej miski
ogórka i pomidora kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do zieleniny
czosnek wyciskamy przez praskę i również dodajemy do miski
teraz dodajemy wystudzoną kaszę, sok wyciśnięty z cytryny oraz oliwę i dokładnie wszystko mieszamy, przy okazji solimy i pieprzymy do smaku, no i gotowe, smacznego ;-)