Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli przepis na tradycyjny tabboulech (libański klasyk znany we wszystkich krajach arabskich), dla tych, co już tęsknią za wakacjami - idealny do pieczonego mięsa, ale także jako samodzielne danie
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
kaszę zalewamy wrzątkiem, dosypujemy płaską łyżeczkę soli i gotujemy pod przykryciem 15 min, odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia
pietruszkę, szczypiorek i miętę drobno siekamy i wrzucamy do dużej miski
ogórka i pomidora kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do zieleniny
czosnek wyciskamy przez praskę i również dodajemy do miski
teraz dodajemy wystudzoną kaszę, sok wyciśnięty z cytryny oraz oliwę i dokładnie wszystko mieszamy, przy okazji solimy i pieprzymy do smaku, no i gotowe, smacznego ;-)