Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kaszą gryczaną

Sałatka z kaszą gryczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 141 Ocena: 2903

Dodano:

Odsłon: 6528

Kasza gryczana w połączeniu z pomidorem, fetą i aromatycznymi ziołami to nie tylko uczta dla podniebienia, ale także zdrowy posiłek, idealny na drugie śniadanie, czy kolację.

Składniki

  • Kasza gryczana palona - 100 g
  • Pomidor, np. podłużny - 1 sztuka
  • Ser feta - 100 g
  • Natka pietruszki, posiekana - 2 łyżki
  • Bazylia świeża - 6 liści
  • Oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • Sok z cytryny - 1 łyżka
  • Sól i pieprz - szczypta
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z kaszą gryczaną

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie i ostudzić.

  2. Natkę i bazylię drobno posiekać. Ser feta pokroić w kostkę i obtoczyć w posiekanej zieleninie.

  3. Pomidora pokroić w plasterki lub ćwiartki.

  4. Na talerzach ułożyć kaszę, ser i pomidory. Polać sałatkę oliwą wymieszaną z sokiem cytrynowym, solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń