Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana z reguły kojarzy się z gulaszem. Można jednak wyczarować z niej przepyszną sałatkę, która świetnie sprawdzi się na lekki obiad, kolację, a nawet na imprezę.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 311
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 461
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1171
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 311
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 461
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1171
Składniki
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
pokrój go na mniejsze części.
Buraki umyj, obierz, pokrój w kostkę, skrop oliwą i podpiecz w piekarniku na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 20 minut w 180 stopniach. W połowie pieczenia dołóż camembert obok buraków. W międzyczasie pokrój chleb w kostkę i przyrumień go na odrobinie oliwy na patelni.
Do miski dodaj kaszę, upieczone buraki oraz camemberta pokrojonego w mniejsze części.
W miseczce zmieszaj oliwę, musztardę, sok z cytryny, miód, oraz odrobinę soli i pieprzu. Wymieszaj i wlej do sałatki.
Dodaj grzanki i świeżą bazylię. Wszystko wymieszaj.