Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana z reguły kojarzy się z gulaszem. Można jednak wyczarować z niej przepyszną sałatkę, która świetnie sprawdzi się na lekki obiad, kolację, a nawet na imprezę.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2277
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 311
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8074
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 784
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2277
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 311
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8074
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 784
Składniki
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
pokrój go na mniejsze części.
Buraki umyj, obierz, pokrój w kostkę, skrop oliwą i podpiecz w piekarniku na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 20 minut w 180 stopniach. W połowie pieczenia dołóż camembert obok buraków. W międzyczasie pokrój chleb w kostkę i przyrumień go na odrobinie oliwy na patelni.
Do miski dodaj kaszę, upieczone buraki oraz camemberta pokrojonego w mniejsze części.
W miseczce zmieszaj oliwę, musztardę, sok z cytryny, miód, oraz odrobinę soli i pieprzu. Wymieszaj i wlej do sałatki.
Dodaj grzanki i świeżą bazylię. Wszystko wymieszaj.