Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana z reguły kojarzy się z gulaszem. Można jednak wyczarować z niej przepyszną sałatkę, która świetnie sprawdzi się na lekki obiad, kolację, a nawet na imprezę.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Składniki
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
pokrój go na mniejsze części.
Buraki umyj, obierz, pokrój w kostkę, skrop oliwą i podpiecz w piekarniku na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 20 minut w 180 stopniach. W połowie pieczenia dołóż camembert obok buraków. W międzyczasie pokrój chleb w kostkę i przyrumień go na odrobinie oliwy na patelni.
Do miski dodaj kaszę, upieczone buraki oraz camemberta pokrojonego w mniejsze części.
W miseczce zmieszaj oliwę, musztardę, sok z cytryny, miód, oraz odrobinę soli i pieprzu. Wymieszaj i wlej do sałatki.
Dodaj grzanki i świeżą bazylię. Wszystko wymieszaj.