Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, szybka, zdrowa i bezglutenowa sałatka z kaszą gryczaną, brokułem oraz zielonym groszkiem. Idealna na wynos oraz jako zdrowy dodatek do obiadu zamiast ziemniaków.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1615
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 521
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 372
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 64
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1615
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 521
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 372
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 64
Składniki
Kaszę gotujemy z odrobiną soli i studzimy. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Łodyżek nie wyrzucamy, tylko kroimy w mniejsze kawałki (plasterki lub paseczki). Różyczki blanszujemy (gotujemy przez około 3-4 minuty i od razu wrzucamy do zimnej wody). Groszek zagotowujemy i odcedzamy. Marchewkę kroimy w talarki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Następnie wrzucamy marchewkę i pokrojone łodyżki brokuła. Dodajemy sól i pieprz oraz pestki dyni. Smażymy przez około 5 minut często mieszając. Lekko studzimy.
Do miski wrzucamy kaszę, brokuła, groszek oraz marchewkę z łodyżkami i pestkami. Wszystko mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku oraz 2 łyżki oliwy. Podajemy od razu lub przekładamy do pudełek i zabieramy do pracy.