Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 741
Dodano: 08.01.2019
Odsłon: 1264
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kaszę gotujemy z odrobiną soli i studzimy. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Łodyżek nie wyrzucamy, tylko kroimy w mniejsze kawałki (plasterki lub paseczki). Różyczki blanszujemy (gotujemy przez około 3-4 minuty i od razu wrzucamy do zimnej wody). Groszek zagotowujemy i odcedzamy. Marchewkę kroimy w talarki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Następnie wrzucamy marchewkę i pokrojone łodyżki brokuła. Dodajemy sól i pieprz oraz pestki dyni. Smażymy przez około 5 minut często mieszając. Lekko studzimy.
Do miski wrzucamy kaszę, brokuła, groszek oraz marchewkę z łodyżkami i pestkami. Wszystko mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku oraz 2 łyżki oliwy. Podajemy od razu lub przekładamy do pudełek i zabieramy do pracy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 08 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Jak jest moja ulubiona gryczana i do tego brokuł, to już mi nic więcej nie potrzeba. Super, pycha :)0 Kto głosował? | Odpowiedz