Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka jarska, którą możemy wzbogacić wędliną lub pieczonym kurczakiem.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 565
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 394
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 565
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 394
Składniki
Kaszę gryczaną /ja wybrałam prażoną/ gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Brokuła dzielimy na małe różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 2-4 min., odsączamy i studzimy. Łodygi selera naciowego obieramy z łykowatych włókien i kroimy w plasterki. Ser feta odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy pokrojone na połówki lub ćwiartki pomidorki koktajlowe i ponownie mieszamy.