Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na fasolkę czas zacząć :-) pyszna, zdrowa, lekka, pożywna sałatka, zabieram ją do pracy na drugie śniadanie
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 2288
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 27
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 251
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 2288
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 27
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 251
Składniki
Fasolkę umyć, pokroić na mniejsze kawałki (jedną kroję na 3 części) i ugotować w osolonej wodzie ok. 10 min. aby były al'dente. Odcedzić i przelać zimną wodą. Kaszę kuskus zalać 1 szkl. wrzątku, osolić i dodać 1 łyżkę oleju z pomidorów, wymieszać i odstawić pod przykryciem na ok. 5 min. W tym czasie kasza wchłonie wodę i będzie miękka. Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki, ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać resztę oleju z pomidorów, doprawić solą i pieprzem, posypać koperkiem, wymieszać. Zajadać odrazu lub przełożyć do pojemnika, schłodzić w lodówce i szamać na drugi dzień. Smacznego :-)