Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na fasolkę czas zacząć :-) pyszna, zdrowa, lekka, pożywna sałatka, zabieram ją do pracy na drugie śniadanie
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Fasolkę umyć, pokroić na mniejsze kawałki (jedną kroję na 3 części) i ugotować w osolonej wodzie ok. 10 min. aby były al'dente. Odcedzić i przelać zimną wodą. Kaszę kuskus zalać 1 szkl. wrzątku, osolić i dodać 1 łyżkę oleju z pomidorów, wymieszać i odstawić pod przykryciem na ok. 5 min. W tym czasie kasza wchłonie wodę i będzie miękka. Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki, ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać resztę oleju z pomidorów, doprawić solą i pieprzem, posypać koperkiem, wymieszać. Zajadać odrazu lub przełożyć do pojemnika, schłodzić w lodówce i szamać na drugi dzień. Smacznego :-)