Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękne, pyszne i zdrowe sałatki nie muszą składać się z wyszukanych składników. Wystarczy garść kaszy pęczak, grillowany lub gotowany kurczak, odrobina sera i kolorowe warzywa. Sałatka nie jest wysokokaloryczna, a przy tym niesłychanie pożywna i smaczna. Gdy zjesz ją na śniadanie, będzie doskonałym źródłem energii na cały dzień. Przygotowany przepis obejmuje dwie porcje.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 477
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 477
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Przygotuj marynatę do kurczaka. Zmieszaj olej z musztardą, octem balsamicznym, suchymi przyprawami i posiekanym czosnkiem. Polej marynatą umyte i oczyszczone fragmenty piersi z kurczaka, dokładnie wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 20 minut. Po tym czasie grilluj kurczaka na patelni grillowej, usmaż na klasycznej patelni, upiecz w rękawie do pieczenia lub ugotuj. Gdy mięso wystygnie, pokrój je na plastry. Zbyt wczesne pokrojenie kurczaka spowoduje, że soki wypłyną, a mięso będzie suche.
Ugotuj kaszę pęczak do miękkości w osolonej wodzie. Pomidorki umyj i pokrój na połówki, a kukurydzę i mozzarellę odsącz z zalewy.
Wlej składniki dressingu do szklanki i energicznie rozmieszaj widelcem. Na dnie salaterek połóż liście sałaty. Do miseczek wyłóż ugotowaną kaszę, plastry kurczaka, połówki pomidorków, kulki mozzarelli oraz kukurydzę. Polej całość sosem i od razu podawaj.