Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kaszy bulgur z dodatkiem ciecierzycy i pieczonych warzyw - kalafiora, rzodkiewki i słodkiego ziemniaka
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456771
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1202
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2082
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456771
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1202
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2082
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Warzywa rozdrobnić ( pokroić w kostkę, rzodkiewki na pół, różyczki kalafiora rozdzielić) - przełożyć do miski wraz z odsączoną ciecierzycą. Oliwę wymieszać z przyprawami i solą, zalać warzywa wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, warzywa wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok 50 minut, mieszając w międzyczasie. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją, spulchnić widelcem i odstawić do ostygnięcia. Składniki sosu umieścić w słoiku i dokładnie wymieszać. Kaszę wymieszać z warzywami, podawać polane sosem.