Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kaszy bulgur z dodatkiem ciecierzycy i pieczonych warzyw - kalafiora, rzodkiewki i słodkiego ziemniaka
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19304
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19304
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Składniki
Warzywa rozdrobnić ( pokroić w kostkę, rzodkiewki na pół, różyczki kalafiora rozdzielić) - przełożyć do miski wraz z odsączoną ciecierzycą. Oliwę wymieszać z przyprawami i solą, zalać warzywa wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, warzywa wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok 50 minut, mieszając w międzyczasie. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją, spulchnić widelcem i odstawić do ostygnięcia. Składniki sosu umieścić w słoiku i dokładnie wymieszać. Kaszę wymieszać z warzywami, podawać polane sosem.