Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kaszy bulgur z dodatkiem ciecierzycy i pieczonych warzyw - kalafiora, rzodkiewki i słodkiego ziemniaka
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2582
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2582
Składniki
Warzywa rozdrobnić ( pokroić w kostkę, rzodkiewki na pół, różyczki kalafiora rozdzielić) - przełożyć do miski wraz z odsączoną ciecierzycą. Oliwę wymieszać z przyprawami i solą, zalać warzywa wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, warzywa wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok 50 minut, mieszając w międzyczasie. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją, spulchnić widelcem i odstawić do ostygnięcia. Składniki sosu umieścić w słoiku i dokładnie wymieszać. Kaszę wymieszać z warzywami, podawać polane sosem.