Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka sałatka sprawdzi się również na Wielkanocnym stole.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13298
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9892
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13298
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9892
Składniki
Na suchej, dobrze rozgrzanej patelni usmażyłem plasterki kindziuka. Sos : wymieszałem jogurt, majonez, kumin, sok z cytryny. Doprawiłem solą i pieprzem. Dno i boki salaterek posmarowałem sosem. Jajka pokroiłem w plasterki. Rzodkiewki w cienkie płatki. Oddzielnie wymieszałem przed podaniem sałatki szpinak z olejem i miodem i szczyptą soli. Tak przygotowany szpinak przełożyłem do salaterek wysmarowanych sosem. Pomiędzy liście włożyłem, jajka, grzyby, kindziuk. Całość posypałem posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Sałatka pozostaję bez mieszania. W czasie nakładania smaki się połączą.