Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kiszonej czerwonej kapusty do obiadu

Sałatka z kiszonej czerwonej kapusty do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 1195

Dodano:

Odsłon: 396

Pyszna. Samo zdrowie.

Składniki

  • kiszona czerwona kapusta litrowy słoik
  • 2 jabłka
  • cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • łyżka miodu lipowego
  • 2-3 łyżki oleju lnianego
  • 2-3 łyżki octu jabłkowego
  • 5-6 łyżek pestek słonecznika
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • sól do smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z kiszonej czerwonej kapusty do obiadu

Przygotowanie

  1. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni.
    Kapustę pokroić jeśli jest taka potrzeba i przełożyć do salaterki. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz pokrojone w kostkę jabłka. Wcześniej obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych. Dodać natkę pietruszki drobno pokrojoną.
    Dodać uprażone pestki słonecznika, miód lipowy, olej lniany, ocet jabłkowy, pieprz młotkowany, sól do smaku. Wymieszać i pozostawić w lodówce na ok. 20-30 min.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń