Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i pożywne śniadanie.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2138
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 136
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2138
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 136
Składniki
Komosę ryżową płuczemy kilka razy na sicie, zalewamy ok 100 ml wody i gotujemy. Od momentu kiedy woda zacznie wrzeć powinno wystarczyć 10-15 minut (jest gotowa kiedy pojawią się białe "sprężynki"). Zostawiamy do ostudzenia. Pomidory kroimy w grubą kostkę, paprykę w plastry. Oliwki i cebulki marynowane kroimy na mniejsze kawałki. Twaróg kruszymy w palcach. Wszystkie składniki, włącznie z komosą, mieszamy z musztardą i doprawiamy pieprzem do smaku. Dekorujemy szczypiorkiem