Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa sałatka z komosą ryżową,dynią,jarmużem i granatem :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1725
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1153
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2228
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1725
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1153
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2228
Składniki
Komosę ugotować w osolonej wodzie (1,5 szkl.wody na 1 szkl.komosy) i odstawić do przestudzenia. Dynię obrać,usunąć pestki,pokroić w małą kostkę,skropić oliwą,dodać kumin,kolendrę i pieprz.Następnie wymieszać i rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w temp 180 st do miękkości. Po upieczeniu wystudzić. Jarmuż opłukać,osuszyć i drobno pokroić. Granat umyć i wyłuskać ziarna.
W misce wymieszać składniki sosu,dodać pokrojony jarmuż i wymieszać jeszcze raz. Do miski z jarmużem dodajemy wystudzoną komosę,dynię i pestki granatu.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków.Smacznego :)