Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka smaczna i zdrowa - pełna witamin komosa ryżowa, wyjątkowo zdrowe siemię lniane, aromatyczny ser pleśniowy i słodkie winogrona. Idealnie nadaje się na pudełkowy lunch do pracy.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 967
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8757
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3087
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 967
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8757
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3087
Składniki
Komosę ryżową płuczemy kilkakrotnie na sitku. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą (powinno jej być dwa razy więcej niż ziaren). Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy około 20 minut, aż komosa zmięknie. Odstawiamy do ostudzenia. Sałatę kroimy w paski, pomidory w kostkę, winogrona na połówki. Łączymy komosę, sałatę, pomidory, pomidory suszone i większość winogron (zostawiamy trochę do dekoracji). Składniki na sos łączymy i dodajemy do sałatki. Całość mieszamy i dzielimy na dwie porcje. Na górze układamy pokruszony ser, pozostałe winogrona i posypujemy siemieniem lnianym. Sałatkę podajemy od razu.