Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka smaczna i zdrowa - pełna witamin komosa ryżowa, wyjątkowo zdrowe siemię lniane, aromatyczny ser pleśniowy i słodkie winogrona. Idealnie nadaje się na pudełkowy lunch do pracy.
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 348
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 195
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 348
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 195
Składniki
Komosę ryżową płuczemy kilkakrotnie na sitku. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą (powinno jej być dwa razy więcej niż ziaren). Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy około 20 minut, aż komosa zmięknie. Odstawiamy do ostudzenia. Sałatę kroimy w paski, pomidory w kostkę, winogrona na połówki. Łączymy komosę, sałatę, pomidory, pomidory suszone i większość winogron (zostawiamy trochę do dekoracji). Składniki na sos łączymy i dodajemy do sałatki. Całość mieszamy i dzielimy na dwie porcje. Na górze układamy pokruszony ser, pozostałe winogrona i posypujemy siemieniem lnianym. Sałatkę podajemy od razu.