Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty ser kozi świetnie komponuje się ze słodką żurawiną i delikatnymi orzechami nerkowca. Całości dopełnia miodowo-balsamiczny dressing o subtelnym aromacie pomarańczy.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Orzechy nerkowca podprażyć na suchej patelni do uzyskania lekko rumianego koloru.
Składniki na dressing dokładnie wymieszać.
Na talerzach ułożyć rukolę, pokrojony lub pokruszony ser kozi, żurawinę i orzechy nerkowca. Tuż przed podaniem polać sałatkę dressingiem.