Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc na urlopie, mieliśmy tę okazję by spróbować w Durres, restauracji Gusto di mare tę sałatkę. Jesteśmy nią zachwyceni i zachęcamy do wypróbowania.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1457
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 521
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1457
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 521
Składniki
Krewetki gotujemy, obieramy, usuwamy czarną „nitkę”. Sałatę kroimy na ćwiartki i kroimy na 3 mm paski. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, przy pomocy łyżki wydrążamy miąższ, cienko kroimy na plasterki. Śmietanę, majonez, ketchup i tabasco dokładnie mieszamy. Na talerzach układamy sałatę, awokado, krewetki i polewamy sosem.