Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc na urlopie, mieliśmy tę okazję by spróbować w Durres, restauracji Gusto di mare tę sałatkę. Jesteśmy nią zachwyceni i zachęcamy do wypróbowania.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24928
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24928
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Składniki
Krewetki gotujemy, obieramy, usuwamy czarną „nitkę”. Sałatę kroimy na ćwiartki i kroimy na 3 mm paski. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, przy pomocy łyżki wydrążamy miąższ, cienko kroimy na plasterki. Śmietanę, majonez, ketchup i tabasco dokładnie mieszamy. Na talerzach układamy sałatę, awokado, krewetki i polewamy sosem.