Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-06-2022
Pyszna sałatka z krewetkami, awokado i pomarańczami to połączenie, które zachwyci swym smakiem miłośników owoców morza i amatorów owocowych akcentów w wytrawnych sałatkach. Idealnie sprawdzi się na lekką kolację, lunch, posiłek do pracy czy na romantyczną kolację we dwoje.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4203
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416608
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4203
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416608
Składniki
Krewetki (jeśli są mrożone) rozmrozić, oczyścić i osuszyć. Na patelni rozpuścić masło, krewetki usmażyć po 1 minucie z każdej strony do zarumienienia. Pod koniec posolić do smaku. Krewetki wystudzić. Składniki dressingu wymieszać. Pomarańczę obrać ze skórki usuwając białe części (albedo) i pokroić na cząstki. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Awokado przekroić na pół usunąć pestkę oraz skórę i pokroić na cienie paski. Na talerzu ułożyć roszponkę, dodać awokado, cebulę, pomarańczę, krewetki i kiełki słonecznika. Posypać sezamem. Przed podaniem polać dessingiem.