Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-06-2022
Pyszna sałatka z krewetkami, awokado i pomarańczami to połączenie, które zachwyci swym smakiem miłośników owoców morza i amatorów owocowych akcentów w wytrawnych sałatkach. Idealnie sprawdzi się na lekką kolację, lunch, posiłek do pracy czy na romantyczną kolację we dwoje.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 46
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 150
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 46
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 150
Składniki
Krewetki (jeśli są mrożone) rozmrozić, oczyścić i osuszyć. Na patelni rozpuścić masło, krewetki usmażyć po 1 minucie z każdej strony do zarumienienia. Pod koniec posolić do smaku. Krewetki wystudzić. Składniki dressingu wymieszać. Pomarańczę obrać ze skórki usuwając białe części (albedo) i pokroić na cząstki. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Awokado przekroić na pół usunąć pestkę oraz skórę i pokroić na cienie paski. Na talerzu ułożyć roszponkę, dodać awokado, cebulę, pomarańczę, krewetki i kiełki słonecznika. Posypać sezamem. Przed podaniem polać dessingiem.