Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ostatnie odkrycie, połączenie smaków krewetek, roszponki, szalotki, sera pleśniowego i granatu, do tego grzaneczki... pychota. Ko lubi takie klimaty będzie zachwycony. Bardzo prosta sałatka idealna na kolację dla dwojga. Przepis na 2 porcje:
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Chleb pokroić na małe kawałki i usmażyć na patelni na łyżce masła. Na dwóch talerzach ułożyć pokrojoną sałatę rzymską, po garści roszponki, cienkie plasterki cebuli, kawałki sera pleśniowego i kuleczki granatu, posypać grzankami. Krewetki obrać z pancerzyków. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić krewetki, skropić sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem. Mieszać i smażyć ok. 2-3 minuty. Na koniec dodać posiekaną pietruszkę. Krewetki ułożyć na talerzach i polać sosem z patelni. SMACZNEGO!!!