Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z krewetkami, grzankami i granatem

Sałatka z krewetkami, grzankami i granatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 270 Ocena: 2291

Dodano:

Odsłon: 3975

Moje ostatnie odkrycie, połączenie smaków krewetek, roszponki, szalotki, sera pleśniowego i granatu, do tego grzaneczki... pychota. Ko lubi takie klimaty będzie zachwycony. Bardzo prosta sałatka idealna na kolację dla dwojga. Przepis na 2 porcje:

Składniki

  • 1 sałata rzymska
  • 2 garście roszponki
  • 20 szt. surowych krewetek
  • 1 dojrzały owoc granatu
  • 1 cebula szalotka
  • pół trójkącika sera pleśniowego
  • sól, pieprz, sok z cytryny i trochę natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki masła
  • 2-3 kromki chleba
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z krewetkami, grzankami i granatem

Przygotowanie

  1. Chleb pokroić na małe kawałki i usmażyć na patelni na łyżce masła.

    Na dwóch talerzach ułożyć pokrojoną sałatę rzymską, po garści roszponki, cienkie plasterki cebuli, kawałki sera pleśniowego i kuleczki granatu, posypać grzankami.

    Krewetki obrać z pancerzyków. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić krewetki, skropić sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem. Mieszać i smażyć ok. 2-3 minuty. Na koniec dodać posiekaną pietruszkę. Krewetki ułożyć na talerzach i polać sosem z patelni.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń