Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ostatnie odkrycie, połączenie smaków krewetek, roszponki, szalotki, sera pleśniowego i granatu, do tego grzaneczki... pychota. Ko lubi takie klimaty będzie zachwycony. Bardzo prosta sałatka idealna na kolację dla dwojga. Przepis na 2 porcje:
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Chleb pokroić na małe kawałki i usmażyć na patelni na łyżce masła. Na dwóch talerzach ułożyć pokrojoną sałatę rzymską, po garści roszponki, cienkie plasterki cebuli, kawałki sera pleśniowego i kuleczki granatu, posypać grzankami. Krewetki obrać z pancerzyków. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić krewetki, skropić sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem. Mieszać i smażyć ok. 2-3 minuty. Na koniec dodać posiekaną pietruszkę. Krewetki ułożyć na talerzach i polać sosem z patelni. SMACZNEGO!!!