Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja sylwestrowa sałatka, prosta, szybka i łatwiutka. Przepis na sałatkę dostałam od szwagierki w święta i postanowiłam go wypróbować.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 285
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14945
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2928
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 285
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14945
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2928
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie razem z przyprawą tandori masala, solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie usmażone odstawiamy je do ostygnięcia.
Do miski wrzucamy przecedzoną kukurydzę, wystudzone mięso, przepuszczone przez praskę ząbki czosnku i majonez.
Wszystko dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę chłodzimy w lodówce około 2 godzin przed podaniem. Smacznego !!!