Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami z dodatkiem pora i czerwonej fasoli na bazie majonezu to oryginalna przekąska idealna na każdą okazję, na imprezę, spotkanie ze znajomymi, na śniadanie lub kolację, świetnie sprawdzi się także jako posiłek do lunchboxa, który możemy zabrać do szkoły czy pracy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 436
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 436
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Składniki
Oczyszczonego i umytego kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski i łączymy z przyprawą do kurczaka dokładnie mieszając. Następnie mięso podsmażamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5-7 minut, do momentu aż uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Wystudzonego kurczka umieszczamy w dużej misce. Białą część pora drobno siekamy i dodajemy do kurczka. Odsączone z syropu brzoskwinie kroimy w większą kostkę a następnie wrzucamy do pozostałych składników sałatki, dodajemy odsączoną z zalewy fasolę a na końcu majonez, całość doprawiamy solą czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki aby wszystkie smaki się przegryzły.