Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest z niskim indeksem glikemicznym
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7376
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2875
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7376
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2875
Składniki
Filet pokroić w paski, posolić i przyprawić pieprzem oraz papryką. Dusić mięso na maśle przez 7-10 minut. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Sezam uprażyć na patelni. Warzywa opłukać i pokroić: paprykę i rzodkiewkę na małe kawałeczki, szczypiorek drobno posiekać a cebulkę pokroić w pół krążki, łodygę selera jeśli jest zbyt gruba przekroić wzdłuż, a następnie w małe kawałeczki. Wszystkie składniki razem wymieszać i polać sosem musztardowym
Sos musztarda: jedna łyżeczka musztardy dijon 2 łyżeczki oliwy łyżeczka soku jabłkowego lub pomarańczowego szczypta pieprzu 2 łyżki soku z limonki Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać.