Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka z dużą ilością świeżych warzyw i smakowitym kurczakiem. Ser feta, ogóreczki konserwowe i sos musztardowo- miodowy podkręcają smak aromatycznych warzyw. Grzanki są idealnym dodatkiem chrupiącym co daje tylko atut sałatce.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2121
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6438
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 899
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2121
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6438
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 899
Składniki
Na początku przygotujmy kurczaka. Pierś kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną łyżkę oleju. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Smażymy na złoty kolor. Następnie przygotujmy sos. Wszystkie składniki czyli miód, musztardę, sok z cytryny, przyprawy oraz olej mieszamy ze sobą. Warzywa myjemy i obieramy jeżeli jest potrzeba. Na półmisek rwiemy sałatę lodową, polewamy dwiema łyżkami sosu i delikatnie mieszamy. Następnie układamy ogórka pokrojonego w półplasterki i pomidora pokrojonego w piórka. Kolejno wykładamy ogóreczki konserwowe pokrojone w mniejsze kawałki oraz rzodkiewkę również pokrojoną w plasterki. Całość polewamy dwiema łyżkami sosu. Następnie układamy kurczaka i ser feta pokrojoną w kosteczkę. Na koniec polewamy pozostałym sosem i układamy grzaneczki pszenne. Kurczaka możemy doprawić według własnego uznania. Grzanki układamy na sałatce przed samym podaniem jej na stół, wtedy nie stracą swojej chrupkości. Sałatka gotowa do zajadania ;)