Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka z dużą ilością świeżych warzyw i smakowitym kurczakiem. Ser feta, ogóreczki konserwowe i sos musztardowo- miodowy podkręcają smak aromatycznych warzyw. Grzanki są idealnym dodatkiem chrupiącym co daje tylko atut sałatce.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Składniki
Na początku przygotujmy kurczaka. Pierś kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną łyżkę oleju. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Smażymy na złoty kolor. Następnie przygotujmy sos. Wszystkie składniki czyli miód, musztardę, sok z cytryny, przyprawy oraz olej mieszamy ze sobą. Warzywa myjemy i obieramy jeżeli jest potrzeba. Na półmisek rwiemy sałatę lodową, polewamy dwiema łyżkami sosu i delikatnie mieszamy. Następnie układamy ogórka pokrojonego w półplasterki i pomidora pokrojonego w piórka. Kolejno wykładamy ogóreczki konserwowe pokrojone w mniejsze kawałki oraz rzodkiewkę również pokrojoną w plasterki. Całość polewamy dwiema łyżkami sosu. Następnie układamy kurczaka i ser feta pokrojoną w kosteczkę. Na koniec polewamy pozostałym sosem i układamy grzaneczki pszenne. Kurczaka możemy doprawić według własnego uznania. Grzanki układamy na sałatce przed samym podaniem jej na stół, wtedy nie stracą swojej chrupkości. Sałatka gotowa do zajadania ;)