Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnimi czasy coraz częściej korzystam z promocji. Ceny szybują tak, że niebawem z nimi w ułamku sekundy znajdziemy się na Marsie. Czasy są trudne i jakoś muszę oszczędzać na kolejną pasję, Vinyle. Od dawna robię przemyślane zakupy...no dobra, może nie do końca, ale staram się, serio! No, przynajmniej później, w jaki sposób zagospodarować ten czy inny produkt. W przypadku tej sałatki było podobnie. Filety z kurczaka były w mega promocji, to i kotleciki zrobiłem, to do makaronu poszło...a, że kotlecików zrobiłem więcej, to na drugi dzień zrobiłem z nimi sałatkę. Żeby nie wyschły, ułożyłem na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym i przykryłem folią spożywczą. Do sałatki miał pójść jeszcze arbuz, ale ktoś bezczelnie mi go "wyżarł", więc poszło bez. Jak będziecie mieli pod ręką dodajcie w postaci kostek i dajcie znać, jak smakowało. Pogody Wam i sobie życzę, przynajmniej na przyszłe dwa tygodnie. Pierwszy raz od ponad 20 lat jadę nad polskie morze i zapowiadają deszczową pogodę. Mam nadzieję, że do piątku się coś zmieni. Do miłego.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2217
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 107
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 692
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2217
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 107
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 692
Składniki
Na talerzach ( 4 sztuki) układamy układamy roszponkę, skruszony ser, pokrojone w ćwiartki jajka, ciecierzycę osączoną z zalewy, suszone pomidory oraz pokrojone filety. Wszystkie składniki dressingu dokładnie łączymy, do smaku doprawiając solą i pieprzem. Polewamy nim sałatkę tuż przed podaniem. Oczywiście wszelakie modyfikacje mile widziane. Całość można podać do dwóch godzin (sprawdzono) przed zaserwowaniem gościom.