Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczna sałatka , która bardzo często gości na moim stole. Jest szybka ,prosta w wykonaniu ,a za razem bardzo smaczna.
patelnia, sitko,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4552
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4552
Składniki
Filet z kurczaka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu pokroić w kawałki. Dodać przyprawy i wymieszać. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć. Owoc zielonej papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać osuszyć i drobniutko pokroić w kosteczkę. Kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy na sitku. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z sobą, a następnie dodać przygotowany wcześniej sos i wymieszać. Podawać na umytych, osuszonych liściach sałaty zielonej. Sos; Majonez połączyć z keczupem ,sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą cukru do złamania smaku.