Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna w przygotowaniu sałatka z kaszą kuskus i warzywami. Idealnie sprawdzi się jako sycące śniadanie lub przekąska do pracy. Ten lekki posiłek posmakuje nie tylko wegetarianom, mięsożercy będą również nim zachwyceni. Jedna porcja sałatki to około 380 kcal.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Kaszę przesyp do miski, zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać odrobinę ponad poziom kaszy).
Przykryj talerzem i odstaw na 10 minut. Po upływie czasu przemieszaj widelcem.
Paprykę i ogórka umyj i pokrój w kostkę.
Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i także pokrój w kostkę.
Pietruszkę drobno posiekaj.
Do większej miski przełóż kaszę, dodaj wszystkie warzywa i dokładnie wymieszaj.
Oliwę połącz z sokiem z cytryny i przyprawami, dressingiem polej gotową sałatkę.