Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna w przygotowaniu sałatka z kaszą kuskus i warzywami. Idealnie sprawdzi się jako sycące śniadanie lub przekąska do pracy. Ten lekki posiłek posmakuje nie tylko wegetarianom, mięsożercy będą również nim zachwyceni. Jedna porcja sałatki to około 380 kcal.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Składniki
Kaszę przesyp do miski, zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać odrobinę ponad poziom kaszy).
Przykryj talerzem i odstaw na 10 minut. Po upływie czasu przemieszaj widelcem.
Paprykę i ogórka umyj i pokrój w kostkę.
Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i także pokrój w kostkę.
Pietruszkę drobno posiekaj.
Do większej miski przełóż kaszę, dodaj wszystkie warzywa i dokładnie wymieszaj.
Oliwę połącz z sokiem z cytryny i przyprawami, dressingiem polej gotową sałatkę.