Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna w przygotowaniu sałatka z kaszą kuskus i warzywami. Idealnie sprawdzi się jako sycące śniadanie lub przekąska do pracy. Ten lekki posiłek posmakuje nie tylko wegetarianom, mięsożercy będą również nim zachwyceni. Jedna porcja sałatki to około 380 kcal.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2066
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3284
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2300
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2066
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3284
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2300
Składniki
Kaszę przesyp do miski, zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać odrobinę ponad poziom kaszy).
Przykryj talerzem i odstaw na 10 minut. Po upływie czasu przemieszaj widelcem.
Paprykę i ogórka umyj i pokrój w kostkę.
Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i także pokrój w kostkę.
Pietruszkę drobno posiekaj.
Do większej miski przełóż kaszę, dodaj wszystkie warzywa i dokładnie wymieszaj.
Oliwę połącz z sokiem z cytryny i przyprawami, dressingiem polej gotową sałatkę.