Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka sałatka w/g przepisu Marthy Stewart. Bardzo orzeźwiająca dzięki zawartości świeżych ziół, o wartościach zdrowotnych pestek granatu nie trzeba przekonywać. Świetna na kolację, można ją śmiało zabrać do pracy w pudełku na lunch. źródło: mniammniam.pl
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Składniki
Kaszę kuskus wsypać do miski, wymieszać z solą i zalać wrzącą wodą. Całość przykryć talerzem i zostawić na około 15 minut.
Rodzynki zalać gorącą wodą i zostawić do napęcznienia. W tym czasie posiekać drobno szalotki, natkę pietruszki i miętę. Obrać granata i delikatnie wyjąć pestki. Odcedzić rodzynki i pozostawić na sitku, aby dobrze ociekły z wody.
Jeżeli kuskus wchłonął całą wodę, delikatnie przemieszać go widelcem. Do kuskusu dodać cebulkę, pietruszkę, miętę, rodzynki, pestki granata. Doprawić cytryną, oliwą i pieprzem. Sałatkę można posypać podprażonymi słupkami migdałów lub posiekanymi orzechami laskowymi. Zamiast rodzynek można dodać żurawinę, śliwki suszone lub suszone morele.