Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z łososiem i awokado to świetny pomysł na lekki lunch czy kolację, szczególnie w cieplejsze dni. Jest niskokaloryczna, bardzo zdrowa i smaczna. Świetnie nawadnia organizm, a także dostarcza niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są ważne dla układu sercowo-naczyniowego. Danie jest niezwykle szybkie i proste w przygotowaniu. Pierwsze skrzypce oczywiście gra tu duet ryby z awokado. To klasyczne połączenie, które nigdy się nie przeje.
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 359
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 1209
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 359
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 1209
Składniki
Łososia pokrój w dużą kostkę, zgodnie z własnymi upodobaniami. Wymieszaj go z natką pietruszki, solą i pieprzem. Odstaw na pół godziny. Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój na połówki. Awokado obierz ze skóry i pokrój w niewielką kostkę. Sałatę umyj i porwij w dłoniach na małe fragmenty. Wszystkie warzywa przenieś do miski sałatkowej.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą musztardę, ocet, oliwę i czosnek. Polej dressingiem warzywa i dobrze wymieszaj. Paluchy chlebowe rozerwij lub potnik na mniejsze kawałki. Posyp nimi sałatkę. Na wierzchu poukładaj fragmenty łososia. Sałatkę z łososiem i awokado posyp oboma rodzajami sezamu.