Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione połączenie smaków tym razem w makaronowo-sałatkowej odsłonie:).
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1533
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 767
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1533
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 767
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Orzechy siekamy, gorgonzolę i gruszkę kroimy w kostkę.
W naczyniu łączymy ze sobą sok z cytryny, musztardę, miód, sól, pieprz, olej i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy.
Makaron, rukolę, gruszkę, ser i orzechy mieszamy ze sobą. Wlewamy przygotowany sos, ponownie dokładnie mieszamy.