Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, wieloskładnikowa sałatka.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5677
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5677
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Składniki
Makaron gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Po odcedzeniu przelewamy zimną wodą i studzimy.
Pierś gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki przyprawy Gyros. Po ugorowaniu studzimy, kroimy w kostkę.
Kukurydzę odsączamy, jajka, ogórki, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy musztardę i majonez. Chłodzimy w lodówce.