Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i groszkiem. Sałatkę można podać do kolacji, sprawdzi się również na imprezie. Jest bardzo smaczna, delikatna i szykowna.
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1712
Placki z kalarepy to sprytny sposób na to, aby przekształcić surowy, lekko go...
Odsłon: 7782
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5199
Ketchup z dyni jest smaczny i zdrowy, ma ładny pomarańczowy kolor. Możemy go...
Odsłon: 187
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1712
Placki z kalarepy to sprytny sposób na to, aby przekształcić surowy, lekko go...
Odsłon: 7782
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5199
Ketchup z dyni jest smaczny i zdrowy, ma ładny pomarańczowy kolor. Możemy go...
Odsłon: 187
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Gotowy odcedzamy na sitku, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do całkowitego przestudzenia.
Groszek i ananasa dobrze osączamy z płynu. Przekładamy groszek i ananasa (możemy go trochę rozdrobnić) do dużej miski. Dorzucamy do nich makaron. Seler naciowy, jajka, ser gouda i obrane ogórki kroimy w drobną kostkę, dajemy do reszty składników. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy do sałatki majonez. Całość dokładnie mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny, aby się schłodziła i nabrała „mocy”.
Wyśmienita sałatka hawajska z makaronem ryżowym gotowa!