Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalna sałatka z makaronu ryżowego z łososiem i smażonym tofu - w słodko-kwasnym sosie, z dodatkiem orzeszków i kolendry
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączyć i wystudzić. Łososia porwać na kawałki, ogórek pokroić w cieniutkie plasterki (najlepiej obieraczką do warzyw)- zostawić do odsączenia na sitku podczas kolejnych czynności.
Tofu pokroić w kostkę i obsmażyć na chrupiąco w oleju. Orzeszki lekko pokruszyć (np w moździerzu), kolendrę posiekać. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki razem z sosem uprzednio wymieszanym w słoiczku.