Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalna sałatka z makaronu ryżowego z łososiem i smażonym tofu - w słodko-kwasnym sosie, z dodatkiem orzeszków i kolendry
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 300
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13394
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 300
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13394
Składniki
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączyć i wystudzić. Łososia porwać na kawałki, ogórek pokroić w cieniutkie plasterki (najlepiej obieraczką do warzyw)- zostawić do odsączenia na sitku podczas kolejnych czynności.
Tofu pokroić w kostkę i obsmażyć na chrupiąco w oleju. Orzeszki lekko pokruszyć (np w moździerzu), kolendrę posiekać. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki razem z sosem uprzednio wymieszanym w słoiczku.